1955 Cadillac Deville
Szín: fekete
Sebességváltó: automata
Kárpit szín: sötétszürke-fehér
Ajtók száma: 4
Helyek száma: 5 fő
Klíma
Elektromos ablakok

 

A Cadillacet 1902-ben Henry Leland mérnök és vállalkozó alapította. A márkát az egyik őse Antoine Laumet de La Mothe Cadillac után nevezte el, aki Detroit városának alapítója volt. A Cadillac család történelmi címerét vette alapul, amikor az autómárkának logót választott. Hat éven belül a Cadillac megteremtette a feltételeit, hogy a modern tömeggyártás beinduljon.1909-ben a General Motors megvette a gyárat.

A második világháború után egyre több autóra volt szükség, és a Cadillac gyár 1950 és 1951 között több mint 100 000 autót gyártott, ami közel a duplája volt, mint amit a háború előtti években készített. A Cadillacnek újabb dicsőséget sikerült elérnie azáltal, hogy a Le Mans-i 24 órás autóversenyen a harmadik, a tízedik és tizenegyedik pozícióban Cadillac kocsik futottak be. Az évtized végére a Cadillac lett az első olyan autógyár, amelyik rendszeresítette a szervokormányt az összes általa gyártott autóban. A vállalat nagy hangsúlyt fektetett a biztonsági elemekre. Az évtized végére a Cadillac az ötvenes évek egyik szimbóluma lett. 

Ebben az évtizedben ünnepelte a 100-adik születésnapját a gyár.

A Cadillac autók megjelenésükkel, és eleganciájukkal hatással voltak a kultúrára. Elvis Presley élete során több mint 30 Cadillac tulajdonosa volt.

Több olyan film is készült, melyben jelentős szerepet játszik valamelyik Cadillac modell. Híres film például a Cadillac Man című amerikai film. 

 Ezt hoztuk el nektek, hogy Ti is kipróbálhassátok, és élvezhessétek.